Happy halloween !

Äntligen fredag, känns som att den här veckan har varit så lång. Det kanske beror på att jag har längtat till helgens aktiviteter :) Idag har vi middagsbjudning på pålan, vi passar på att låna huset när mamma och pappa är borta. Imorgon är det fotbollsavslutning för grabbarna. 


/S

9 månader

Idag blir lilltjejen hela 9 månader, är dessutom torsdag så hon blir ett antal veckor också (men det har jag tappat räkningen på)
 
 
 
 
 
Stella 9 månader
 
GIllar: Att öppna lådor och skåp, resa sig, prata (säger titta och där, mamma och pappa), utforska
Gillar inte: när hon inte får leka med det hon vill, sitta still, 
Sover: Typ mellan 21-9 men får ofta lite välling runt fem, sover för det mesta 2 gånger på dagen
Äter: Det mesta
Skills: Kan vinka och klappa händerna och rymma från gåstolen
Är rädd för: När folk skrattar plötsligt och högt
 
 

Mammalunch

Idag blev det en mammalunch med Frida och Madde på klockarvägen. Mysigt! Stella sov nästan genom hela lunchen.  
Några bilder


Stella och Mathilde var likisar




Rymmarn

Stella kan numer ta sig ur lära gå stolen. Lars påstod att han hade satt henne i stolen i lördags, sedan var han i köket och stökade , när han gick och tittade till Stella var hon inte i stolen längre utan stod i hallen och vAr nöjd. Jag visste inte riktigt om jag trodde på detta, men nu ikväll satt jag henne i stolen sen hörde man ett brak, då var det någon som smitit igen. Inte bra inte bra...

Bild från i somras

Tisdag

3 promenader runt anlägget har jag hunnit med idag, från mig är det ca 3 km per runda. Gick själv imorse, sen med Frida och nu ikväll fick jag sällskap av Annso. Så sjukt varmt ute nu, var ju typ 14 grader förut idag, jag hade klätt mig lite för mycket :)



/m

Ny outfit

Åkte in till stan en sväng idag med mamma och stella. Vi var och kikade lite på lillänge, köpte en mössa till stella och lite shampoo till mig. Sen fick Stella en tomteoutfit av mamma, perfekt! Inne på Coop satt vi stella i kundvagnen, för i sin egen vagn slingrade hon sig ur selen ställde sig upp och dansade när hon blev less . I kundvagnen kunde hon stå och dansa bäst hon ville. 






Bra fredag

Startade dagen med en promenad. Sen blev det lunch med Frida, Ingrid, Annso och Zalla. Efter det en promenad till och häng hos Frida. När Lars slutade jobba drog vi in till staden en snabbis och nu ikväll har jag varit hemma själv (med s och h), såg en film och sorterade papper. Nu ska jag sova och imorgon väntar älgstyckning. 






Grattis Helena!

 

Snö

idag har det kommit massa snö, säkert en dm. Blir ju vitt och fint ute och luften blir behagligare på nåt sätt, men jag hatar slasket, speciellt när man går med vagn.
Höll på att få fnatt på min morgonrunda, när jag äntligen fått Stella att sova kommer det en jämthund från ingenstans den blir helt galen i Helmer och jag märker att Helmer blir besvärad, så jag lyfter upp honom, eftersom jag inte vet hur hunden är, han verkar snäll men man vet ju aldrig. Hunden hoppar mot mig och lyssnar inte ett dugg på när jag försöker få den att stanna, Stella vaknar och hunden hoppar mot vagnen (nyfiken). Det slutar med att jag får lämna Stella i vagnen och gå hem med Helmer (som tur var hade jag inte så långt kvar), hunden följer såklart med mig och Helmer och försöker smita in. När jag kommer ut igen så står den kvar på bron, men då är jag inte lika intressant så jag går och hämtar Stella och hon vägrar att somna igen. Händer alltid något sådant för mig när hon är svår sövd, någon , något väcker henne. Tyvärr är hon ganska lätt väckt.
 
Kom på mig själv med att inte ha ätit något på hela dagen, så idag blev det endast middag för mig (kl åtta på kvällen) Inte bra.
 
Men nu ska jag lägga mig, en dag imorgon också.
 
Så här såg huset ut förra Vintern, nu är både granen och buskarna borta. 


Kanske inte lika mysigt nu, men jag gillar det! 
/M

3 år sedan

den 21 oktober var det 3 år sedan jag hämtade den här sötnosen!! 






Älskade Helmer ! 
 
/m

Onsdag


Idag hade vi besök av barnet som inte vill bajsa och hennes morsa. Tänka sig att Ingrid inte har bajsat på 10 dagar, galet. Tur att hon inte verkar ha ont i magen iaf. 
Ingrid fick testa Stellas (Jacks ) gåstol, hon lyckades ta sig bakåt faktiskt. 
Annars har det inte hänt så mycket idag, har firat min namnsdag, gått ca 1,1 mil, haft besök av mamma och pappa. 
Imorgon funderar jag på att åka mot stan. Får se hur jag gör. 


/m

[email protected]

Äntligen har jag skaffat en mindre pinsam privatmailadress. Så nu slipper jag ta allt på jobbmailen el utsätta mig för att uppge min coolmarita adress (som Helena skaffat till mig). 
[email protected]

Kommer dock ha kvar coolmarita, kan jag ju ta alla skitmail till den adressen!




Nytt underställ

Efter tips från Madde så köpte vi ett underställ till Stella från polarn och pyret. Det var tag 2 betala för 3 på underställ när vi var där, så då slog vi till. 

Update: efter påtryckningar, tag 3 betala för 2 ska det vara :)





22 oktober

IDAG ÄR DET INTERNATIONELLA CAPS LOCK DAGEN OCH MARITAS NAMNSDAG, DE NI. GRATTIS MARITA!          


/S

Hej hej




För ett år sedan ungefär


Var man på tjocka. Bild från Luleå , jag och Erica var där på utbildning. 

Måndagen

-vaknade 9
-promenad 
-lunch på bagis med Frida,Ingrid och per
-returnerarade paket 
-hälsade på mamma och pappa
-fyllde i ansökan om barnomsorg
-promenad med mamma
-lagade mat, blev inspirerad av Malin på Ica, så vi gjorde köttfärsfrestelse. 
- lekte med stella
-promenad med Sara 
- ph och 2 avsnitt revenge 


Rotade fram en gammal bild

/m

Snö

Nu har vi ett vitt snötäcke utomhus, återstår att se om det är kvar när vi vaknar. Jag och Sara tog en promenad när det snöade som mest, härligt förutom att fötterna blev dyngsur... 
Har faktiskt gått en mil idag! 



Tand nr 8?

Undra om det är en ny tand på g. Idag på pålan gick stella omkring med bollen i munnen som om att det var en napp :)


/m

Hemma

Ja större delen av dagen har spenderats i bilen, men resan gick bra och runt fem var vi hemma. Helgen har varit kanon och kul att resa med Ingrid och hennes familj. Om typ 3 veckor ska jag till Stockholm igen med Malin och Sara , det ser jag fram emot. Stellis ska då får vara hemma med sin pappa och helmer. 



Räkan

Fick tre bilder idag från babysimmet på Stella när hon dyker. Snacka om snygg min :) Tungan ut och ett litet leende, sedan kollar hon inte heller precis som mig när jag är under vattnet.
 
 

Sven Oliver

Idag var det dags för söte Olivers dop. Innan dopet hann vi med lite shopping här i Solna centrum. Dopet var jätte fint och efteråt bjöds vi på gott fika. Men det bästa var ändå att få träffa Maria och Helena, tyvärr var det ju bara några timmar. 
Efter dopet drog jag Lars och stella på vapiano och åt pizza och jag drack några drinkar. Fullfart hela dagen, men nu är det dags att sova! 

Frukost

Dop

Stella fick en skallra av bästa Maria 


Vapiano

Stå i vagnen mitt på stan



Stockholm

Befinner mig just nu på hotellrummet efter en fullspäckad dag. 
-bilresan gick bra, hon blev lite less strax innan vi skulle stanna och äta, men blev nöjd när hon fick se babblarna. Blev lite orolig när hon började färden med en rejäl spya, hon spyr ju aldrig. Men det ordnade sig ju!
- att hitta till hotellet gick bra, jag guidade och Lars körde
- åka tunnelbana med vagnen gick finemang, lite trångt dock på första resan. 
-middag på grill, både stella och Ingrid var lite gnällig först , stella var hungrig och Ingrid trött. Men när de fick som de ville blev de nöjd
- resesängen som vi lånat av Sandra fick Lars upp efter lite besvär och nu sussar stella så sött i den och vi ser på tv. 

Imorgon är det dags för dop!


Leker i tönnebro 

Busar med pappa i hotellsängarna , nya favvosysslan

På stan

Brudar på grill



Mys med Frida när vi fikade efter maten

Så än så länge flyter allt på bra. Saknar lillbubben! 



Bagis

Idag har jag faktiskt hunnit med att gå 9 km, så det känns bra. Har gått själv, med Frida och sista promenaden med mamma. På dagen blev det även ett besök på bagis med Frida , Ingrid och Olle . 



Packa

Ja det tar definitivt mer tid att packa när man har barn, speciellt när man måste tänka på mat också. Men nu tror jag att jag är klar, har väl antagligen glömt något men det mesta brukar ju gå att köpa, vi ska ju trots allt bo ovanpå ett köpcentrum :)
Imorgon runt sju åker vi, så jag hoppas att stella inte blir uttråkad i bilen, ska nog väcka henne strax efter sex så att hon får krypa av sig lite :)




Tvättdag

Idag har jag inte alls gjort speciellt mycket. Mest hängt hemma och tvättat. Fick bilstolen idag, så tror att vi tar den nya när vi åker mot Stockholm. Skönt att vi ska bila ner för då kan jag packa med mycket utan att det blir jobbigt. 
Får väl se hur det går med min "lantisvagn" på tunnelbana osv , tur att vi är 2. 



/m

Bff


Middagstips

Testade en ny maträtt idag som jag gillade ! 






Eftersom jag älskar koriander hade jag det både i rullarna och i såsen. Jag använde mer spiskummin också. Men det blev iaf gott. Det rekommenderade ris till , men jag gjorde pasta! 

Receptet kommer från arla
/m

Barnvakt

Idag passade jag Helmer och Stella Ingrid, hennes mamma var hos tandis. Tillbringade resterande del av dagen med dem också, promenader, lurre på bagis och lite häng på klockarvägen. 

Söta Ingrid 

/m

Nervös

Är lite nervös inför Stockholmsresan, först för själva resan (vill ju att stella ska vara nöjd och glad) och sedan hur det ska gå med mat till henne. 
Tar man med sig massa burkmat? Vad gör jag om det inte finns vattenkokare på rummet? Ska man ta med en egen då? Ja vi får väl se hur detta slutar, som tur är kan man ju köpa det mesta på mataffären som ligger nedanför hotellet. 
Jag tänkte ta med en liten termos iaf det har jag bestämt ! 



Räkor

Idag är jag en stolt mamma till en nyexaminerad räka. Men eftersom stella tycker om att bada så mycket ska vi fortsätta, så snart blir hon en groda. Jag har även bestämt mig för att köpa iPhone 6. Min håller på att ge upp, så lika bra att göra det nu medan den fungerar. 

Beställde Bilstol igår, jag och Lars har varit lite oense om vad vi ska köpa. Han vill köpa det bästa (och dyraste) men nu blev det en liten billigare variant som även eve tipsade om, brio zento. Så det blir nog bra!



Mammafika på stan 


Slöfockar imorse

Stella med sitt diplom

En sötis!

/m

Grattis Elli

Idag fyller min älskade guddotter 3 år! 
Grattis finaste Elli! 



Och på lördag får jag träffa hennes fina familj, för då ska lilla Oliver döpas!

/m

23 års middag

Vi har ju en tjej i gänget som är lite yngre än oss andra. Och igår bjöd hon oss på middag eftersom hon fyllt år. En trevlig kväll med god mat, tävlingar och massa skratt. Stella och Helmer var hemma med pappa/husse Lars , som mikke och Matti på besök. Men allt hade gått bra. 

Hon är ju fortfarande förkyld, men börjar bli bättre. 



/m

Pressi från moster

Stella fick en pressi från moster Sara , som hon hade köpt på Teneriffa. 
 En jätte fin klänning från Zara. 
/m

Stella och Helmer


Fredag

Promenader:7 km




Snark

Har en snarkande stella bredvid mig. Eftersom hon är förkyld har hon varit lite grining vid läggning. Så hon la sig inte förrän nyss , tillsammans med mig. Hon vill absolut inte sova själv. Men bredvid mig somnade hon direkt. 

Försökte ta bild på Ingrid och stella idag när det var fotboll. Gick så där...






Sluta regna..

Nu vill jag ha bättre väder . 
Promenader: 4 km...


/m

Förkyld

Ja stella har dragit på sig en liten förkylning , ingen feber än men snorig. I natt sov hon lite oroligt också, så jag har vaknat lite då och då. 

Idag var jag och Frida hos farmor och hälsade på. Vi firade att Ingrid har namnsdag och blir 5 månader! 
Sen har vi hängt hos Frida. Annars har det inte hänt så mycket i veckan, babysim och mest tagit det lugnt. Tyvärr har vädret varit dåligt både igår och idag. Trist ....

Mån: 7km promenad
Tis: 7,5 km promenad 
Ons: 5 km promenad






/m

Söndag

Har varit lite trött idag, kom ju hem ganska sent igår och tog ett tag innan jag somnade . Sen klev jag upp vid nio. 
Har inte gjort så mycket idag, grävt lite på framsidan, promenerat och lekt med stella. 
Min iPhone håller på att lägga av tror jag. Fan alltså,  är något med skärmen.

Promenad: 7,5 km
Löpning: 0



/m

Lördag

Promenader : 6 km
Löpning: 0 km

Har haft en jätte bra lördag. Först lunch med Lars släkt i överammer , middag på pålan och sedan kom Malin, Annso, Sandra och Melina hit. Vi satt och pratade och hade trevligt sedan gick vi på lappa. Haft jätte kul, dansa och ha skoj med vänner var precis Vad jag längtat efter! 

Stella med sin 2 dagar äldre Tremänning Hilma 







Tack för ikväll brudar!
/m

Idag har jag....

Idag vaknade stella typ det tidigaste någonsin, kl 7.30 gick vi upp. Lär väl börja bli tidigare mornar  nu. 
Vi åt frukost och lekte lite sen tog vi en promenad till pålan, sedan mötte vi upp Frida och Ingrid, gick runt anlägget sedan lunch på bageriet där vi mammor som kan sitta flera timmar även fick sällskap av Annso och Evelina. Sedan tog vi en promenad runt sandladan, hem och chillade. Sedan när Lars kom hem tog jag och helmer en löprunda , sen fick vi besök av Agneta. Och nu har jag precis kommit hem från en promenad med mamma, vi var och matade de galna katterna. 







Dagens

Promenader: totalt 1 mil
Joggingrunda: 2 km

Så idag har jag varit duktig. Men imorgon kommer jag nog inte vara lika duktig. 

/m

Vinterkläder

Än så länge har jag inte köpt några vinterkläder utan haft turen att få.
Från zalla och Frida 

Från Sandra 
Från Mamma

Ska väl köpa några varma kläder att ha under och någon tjockare mössa och skor. /m

Löptur

Idag typ en månad efter min första runda, tog jag mig ut igen. Sprang på ungefär samma tid som sist. Fick dock jätte ont i slutet av rundan när jag skulle spurta, kändes som knivar som stack mig. Så då gick jag sista 100 m. Har haft lite små ont efteråt, men hoppas att det är borta tills imorgon, då ska jag ut igen isf. Så mitt mål just nu är att försöka gå typ 6 km om dagen sedan vissa dagar springa 2 km (till en början). 
/m 

Härliga höst!







RSS 2.0