Mjölkstockning

ja i veckan åkte jag på mjölkstockning, fick feber och hade ont, men nu har det gått över som tur är. Inte så lätt att ta hand om lilla Stella när man har feber, men jag hade sådan tur att den dagen jag mådde sämst sov hon typ hela dagen :)
 
Vad har hänt i veckan då, jp som sagt mjökstockning, Lars har blivit pappa till Stella på papperet, vi har skickat in Stellas namnpapper, Stella besökte h-strand för första gången.
 
Och idag hade vi en härlig dag, jag mår bra när jag inte bara sitter hemma hela dagarna, så idag har vi knappt varit hemma, vi klev upp runt nio, käkade frukost och strax innan 11 begav vi oss mot BVC, Stella väger nu 4880 g (hade gått upp 300 gr sen förra veckan) och är nu 56 cm. Efter det åkte vi hem och hämtade vagnen och Helmer, sedan mötte vi upp Sara och lunchade tillsammans, efter det en promenad hem, hämtade bilen och åkte till Farmor (kommer en incident från besöket där senare i inlägget) efter vi varit hos farmor åkte vi på pålan och snackade lite och sedan hängde vi hos lars på jobbet någon timme, efter det tiggde vi åt hos mat på pålan, grabbarna (Lars och Helmer) gick hem strax efter åtta men jag och Stella ville vidare, så vi drog till Sara och Mikke , där var även Malin och Berra, så vi hängde där tills nyss. Men nu är vi hemma igen och ska väl gå och lägga oss. 
 
Ja hos Farmor så var jag tvungen att amma när S vaknade, då kommer Farmors syster Karin dit på besök, hon kommer fram till mig väldigt nära och kollar förvånat vad jag gör, sedan säger hon : Har du mjölk du? jag blir förvånad och förstår inte vad hon menar: öhh ja det har jag. 
Det visar sig att hon trodde att det var mamma (Mona) som satt och ammade eller lät henne snutta på bröstet :) hihi , så då fick vi oss ett gott skratt när vi rett ut situationen :)
 
Ps, i helgen ska vi få träffa Maria!
 
 
/M

Bagis

Idag blev det en dejt på bagis med Melina och Emil. Sedan gick jag och Stella till pålan där vi lämnat Helmer. Fick blommor från jobbet idag och nu på kvällen kom Frida och per hit på besök. Inte så barnvagnsvänligt före ute , men det stoppar inte mig och mina fina pluppar att ta oss ut. Några bilder från dagen: 




Helg

I natt sov jag ensam med Stella för första gången. Grabbarna drog med Lars till Sundsvall och firade hans 30 års dag. Hade sällskap av Sara Sandra och Annso igår, vi åt tAcos och såg på mello. Annars så börjar man komma in i det nya livet mer och mer. Var hos BVC i torsdag och hon hon hade gått upp 200 g på en vecka, och blivit 1 cm längre sen hon föddes. Hon är en rörlig och stark tjej och nyfiken (precis som mig ). 

/m

Måndag

Idag var alltså första dagen som jag och Helmer var hemma själv med Stella. Det gick bra, vi gick på den längsta promenaden hittills, det tog dock sin tid då jag har väldigt ont i ryggen då och då. Men skönt att ta sig ut, är ju vårväder ute!
 
 
Hinner inte så mycket på dagarna än, men det kommer väl :)
Veckans planer: BVC på torsdag sedan massa OS.
 
Blir spännande att se om jag kommer iväg i tid till bvc.
 
 
 
 
/M

torsdag

Å vad kul det är med OS, speciellt längdskidorna! Medalj idag igen. Ja det skvallrar ju lite om vad jag gjort idag, annars har jag hunnit med en promenad med Lars, Stella och Helmer, haft besök av Sara, Mikke, Olle, Berra och Malin, sovit en stund i soffan och gått på promenad med Helmer.
 
Får lite ont i ryggen när jag går längre svängar, men förhoppningsvis ger det med sig snart. 
 
Snart helg igen, men nu mer är ju helgen detsamma som veckorna för mig, men det som är roligare på helgerna är ju att alla andra är ledig. 
 



 
 
 
/M
 
 
 
 

Onsdag

Nu är det snart dags för mig tjejen och Helmer att klara oss själva på dagarna. Känns lite gruvsamt men det löser sig nog. IdAg var vi in till stan, köpte en cykel till Lars och handlade lite på maxi. Ikväll gick jag en sväng själv med helmer, hur skönt väder som helst ute!   
 
 
 
   
 


Bubblan

Ja jag lever i en liten bubbla nu. Men har iaf tagit mig från huset några gånger nu. Har inte lika ont, så då har vi varit ute på promenad med vagnen. Annars är det amning, blöjbyten och försöka hinna gå på toA :) har  haft massa besök i veckan och tjejen har fått massa fina presenter. Idag var hon på bageriet för första gången, jag var rädd att Hon skulle vakna men hon sov hela tiden. Vi har bestämt oss för namn nu, Stella blir det.  
 /m

20140210

 Filmer och serie, varning för långt inlägg

Förra söndagen var jag, Mikke och Per in till stan och kollade på bio, vi såg The Wolf of Wallstreet. Jag tyckte att filmen var riktigt bra! Mest imponerad var jag över Leonardo Dicaprio som var sjukt bra i den här filmen!  Matthew Mcconaughey hade en liten roll i filmen som han gjorde klockrent.  Han ser väldigt annorlunda ut (läs smalare) och som jag fattade det så gick han väl nästan ner 20 kilo inför filmen Dallas Buyers Club. Vilket gjorde att jag blev sugen att se den filmen.

      

Så i lördags kollade jag och Mikke på Dallas Buyers club där Matthew Mcconaughey och Jared Leto spelar huvudrollerna. Filmen var baserad på verkliga händelser och utspelar sig på 80-talet.  Text snodd från wikipedia :

Ron Woodroof (Matthew McConaughey) är en narkoman som får besked att han endast har 30 dagar kvar att leva, efter att diagoniserats med HIV. I och med detta börjar han ta AZT, en drog som blivit godkänd av den amerikanska livsmedel-och läkemedelsmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) och den enda lagliga drogen i USA, vilket leder till att han är nära döden. För att kunna hålla sig levande börjar Ron smuggla in antivirala medel, inklusive bromsmediciner från hela världen, men som fortfarande är olagliga i USA

 

Jag tyckte att filmen var bra men mikke somnade =) Jag förstår att Leonardo Dicaprio, Matthew McConaughey och Jared Leto är Oscars nominerade.  Eftersom att jag tyckte att Matthew McConaughey var så bra i både Dallas Buyers club och the Wolf of Wallstreet så bestämde jag mig för att kolla på den nya HBOserien True Detective. I serien spelar Matthew McConaughey och Woody Harrelson huvudrollerna.  Jag såg de 2 första avsnitten igår och fastnade direkt! Serien kommer att sändas i 8 delar och om det blir fler säsong så kommer det vara andra skådespelare. De första avsnitten utspelar sig båda i nutid och dåtid, 2 poliser som blir förhörda om en mordutredning som de var inblandade i år 1995. Bra karaktärer och bra skådespel här också.  Några tips så här på en måndag.

 

/S


6 februari

Vem hade kunnat tro att Marita och Lars skulle få en flicka? Inte jag iaf :) jag var helt säker på att det skulle vara en pojke. Nu har jag äntligen fått träffa lilltjejen som ändå var ganska stor. Hon är så söt. Igår var hon vaken när vi hälsade på , Marita tvingade mig att byta en bajsblöja. 

 

Imorgon är det OS invigning. Det blir mycket tv-tittande framöver. 

/ Moster Sara



3:e dagen hemma

Ja tiden går snabbt men ändå inte. Vi kom hem från bb i lördags runt tre. Allt såg bra ut på lilla prinsessan, bara mamman som inte känner sig helt ok. När vi kom hem hade mamma och Sara städat här hemma, då blev jag glad . Skönt att slippa ta tag i det. 

 Jag har ont kan inte röra mig så bra, men förhoppningsvis blir det bättre snart. En jäkla omställning är det, just nu är jag vaken nästan hela nätterna , men fungerar faktiskt, vet inte hur jag orkar :) tur att jag har Lars hemma som servar mig. Imorgon ska vi på återbesök på bb och kolla så att hon får i sig den mat hon behöver
. Helmer är glad över sin lillasyster, men han är lite blyg .   

/m

RSS 2.0