1 år

Just nu är 1 år sen min lilla älskade dotter ploppade ut efter lite slit :) 
Tänk vad tiden går fort ! 

Nyfödd

1månad 

2mån 

3mån

4 mån

5 mån

6 mån

7 mån

8 mån

9 mån


10 mån

11 månader 

1år !!!

Stella 1 år
Sover: typ mellan 19.30- 8.30, får ibland välling en gång på natten. Sover typ 2 h på dagen
Äter: det mesta 
Gillar: kolla i böcker stapla saker på varandra, bada , bli jagad, dra ut saker från lådor, bära på ytterkläder, busa med helmer
Ogillar: när hon inte får som hon vill
Ord: typ samma som sist, men man märker att hon förstår mer. 
Nya skills: går ju hela tiden sen en månad tillbaka, klättrar upp i soffan och säng, kan hoppa ner från soffan, 

Grattis älskade dotter ❤️




för ett år sedan

låg jag hemma med värkar, skulle försöka lägga mig att sova för natten. Men det visade sig lönlöst, vid halv två gav jag upp och ringde förlossningen. Vi kom in strax innan tre och jag var öppen 7 cm. kl 11:11 var lilla Stella ute.
Kan inte förstå att det gått ett år. Nu sitter jag hemma och ska försöka sova men är förkyld och sedan är det lite annat som stör också....
Och imorgon väntar min sista dag på Fujitsu, tänk om jag visste det för ett år sedan, att min sista dag på Fujitsu skulle bli på Stellas 1 års dag. 
 
Hon bjuder på fika på lördag , jag hoppas att jag känner mig piggare så att jag hinner fixa lite hemma.
 
Idag hade vi iaf turen att bli bjuden till Frida, Tommy och Ingrid på middag, tusen tack!!!!
 
 
Näe nu ska jag försöka sova ändå..
Sista bilden påmagen, var ju enorm!
den 29/1 förra året var Mattsson här och monterade spots, jag gick hemma med värkar
 
/M
 
 
 

Förkyld

Igen, var ju bara typ 2 månader sen jag var det.... Hoppas att det inte blir långvarigt, är ju kalas i helgen och öppethus. 2 dagar kvar i stugun, snyft! 

Igår fick jag träffa Helena , Freja och lilla Nina, ja hon var typ det minsta jag sett, så söt!! 

Bild från i somras 

4 dagar kvar

Sen är jag inte fujitsujan längre. Åh jag har inte fattat än. 
Det är även fyra dagar kvar till Stellas 1 års dag! 
Idag efter jobbet lekte jag mest med Stella sen när hon skulle sova gick jag och helmer runt anlägget. 
Igår gjorde Stella illa sig för typ första gången på riktigt, hon skulle gå ner för soffan och fastnade på filten och for med huvudet först ned mot golvet. Hon började såklart gråta och blödde lite från munnen, var insidan läppen som blödde. Och nu pryder även en bula hennes panna. Men hon lugnade sig iaf väldigt snabbt och jag höll mig lugn också. 




Sista festen

Igår hade avslutsfest på jobbet, hade verkligen hur kul som helst och dansade större delen av kvällen. Tycker så mycket om mina arbetskollegor, några saknades dock på festen. Nu börjar det verkligen närma sig flytt, 1 vecka kvar. It's the end of an era... I april var det 9 år sedan jag började på Fujjan. Det som är bra är att de flesta av mina kollegor följer med, men känns ändå vemodigt att lämna allt. 

Några bilder från festen 



Var så stressad över festen förra veckan, men på nåt vis fick vi ihop det tillslut. Det var ca 70 pers på festen och de flesta anmälda kom faktiskt, nornan blir dock lite för stor, men jag tänkte inte så mycket på det när bandet började spela. 
Igår var jag och eve kvar sist och plockade ihop lite medan bandet packade ihop och idag var vi där och donade lite också. 
Annars har dagen mest varit lugn, fikat på bagis. Stella sov endast 20 min på hela dagen, men hon var lättsövd nu på kvällen. 



/m

Läggning

Den senaste veckan har Stella varit så pigg på kvällarna. Vi brukar lägga henne 19-19.30 och hon somnar ofta snabbt. Idag tog det mig nästan 2 timmar... Hon blir inte grinig å så men håller på och busar. Igår fick hon vara vaken till typ 21.30 då tog läggningen kanske 30 min.  Förstår inte hur hon orkar. Men men kanske blir som förut snart igen. Hon är iaf världens sötaste och goaste! 


Grattis Lars och Christin

 

Nervositet

Idag gjorde jag något som jag varit nervös inför, jag blir alltid rädd och nervös när jag ska tex till doktorn el tandläkaren. Jag har ju värsta nålskräcken och har typ aldrig varit till läkare. Det fick jag dock träna på när jag var gravid, då skulle man ju ta tester hela tiden och jag var livrädd varje gång men ändå nyfiken.
 
 Jag har lärt känna mig själv ganska bra hur jag blir när jag är nervös. När jag är nervös inför något så försöker jag för det mesta att inte oroa mig så mycket innan, för det hjälper inte att gå att må dåligt över något en lång tid innan, däremot kan jag gärna prata om saken med folk och berätta att jag är lite rädd och orolig, men låter det aldrig gå ut över mitt mående.
Jag har ju sådant sjukt kontrollbehov så jag kollar alltid upp allt innan, så jag vet precis vad som ska hända.
Sedan när det är dags, frågar jag igen och vill alltid att någon ska berätta först vad som ska göras i vilken ordning och sedan när man väl sätter igång ligger jag och frågar massa så att jag vet exakt när allt händer. Detta hjälper mig och det slutar ofta med att allt går mycket lättare än jag tänkt mig.
 
Ja ett litet inlägg om hur jag är, tönten Marita som är rädd för typ allt :)
 
 
 

Jajjemen

Snart har jag slutfört min första hela arbetsvecka på ett år. Har gått strålande. Jätte skoj på jobbet , kul att träffa alla. Och sen blir jag som sagt bortskämd hemma också. Idag gick jag hem på lunchen och fick pannkaka och till middag fick jag tacopaj! Förut i veckan har jag fått biffstroganoff, lax och wok. Mätt och belåten alltså 😊
I helgen ska jag till Lina på b-day Middag och Lars ska också bort. Så mamma ska få passa hunden och barnet. 


Ute och går med igelkotten 


Plötsligt händer det!

Frida rör en banan!!!


/m

Sömn

Tydligen har jag redan tappat mina "sövastellaskills". Fick henne inte att somna försökte typ först en timme , sen fick hon komma upp en sväng, sen försökte jag igen, men gick ej. Sen kom Lars hem och fick ta över, då somna na direkt 😊


Tips!!!

http://www.svtplay.se/video/2597354/sveriges-skidhjaltar/avsnitt-1

http://www.svtplay.se/norges-damer-mot-falun

Tips för er som gillar längdskidor, går just nu två bra dokumentärserier på SVT . Den ena om svenskaskidlandslaget och den andra om Norges damlandslag , riktigt bra båda två ! 




Finns inget som får mig böla så lätt som skidåkning, man blir ju så rörd! 

/m

Buse


Fick den här snapen idag, Stella älskar att gå och bära på den här jackan. Hon fick den i namnsdagspresent Av zalla och Frida 

Tisdag

Dålig uppdatering de senaste dagarna. Men jag är ju familjens försörjare nu. Går iaf jätte bra att jobba. Speciellt bra är det att jag har en toppen kille som sköter allt i hemmet, han städar, tvättar, lagar mat, diskar och tar hand om Helmer och Stella. Så det känns faktiskt hur bra som helst. Igår efter jobbet tex hann jag ta en sparktur med Stella och helmer, äta middag, Leka med Stella, hälsa på mamma och pappa ,träna, ta en promenad med helmer och sedan se lite på tv. Perfekt alltså. 


Redo för sparktur

Bild från helgens spelkväll

Fotominen

Vad vår tjej växer och blir stor snabbt






Första dagen avklarad

Och det gick bra. Det mesta var som vanligt förutom några nya som jag inte träffat förut. Efter jobbet kom Frida och Ingrid hit en sväng, i ville visa upp sitt nya trick, att krypa! 
Vi lagade sparris-soppa till middag, blev väldans gott. Har dock varit lite seg och trött efter jobbet, lite huvudvärk. Beror antagligen på för lite vätska och för mkt data. 

Näe nu sova! 




Ångest

Ja inte egentligen inte för att börja jobba, det ska bli kul att träffa alla och att få ta hand om sig själv på dagarna. 
 
Men att tiden går så snabbt, det är ju hemskt, var nyss som jag gick och väntade på att vara hemma. Jobbigt också när jag börjar pendla till stan, hinner bara träffa Stella någon timme varje dag och det blir mycket som hänger på Lars, hämtning, lämning, ut med Helmer m.m.
 
Har iaf haft ett underbart år hemma, jag behövde det. Fått umgås med min dotter, min hund, vänner och familj. 
Inte behövt planera så mycket utan bara ta dagen som den kommer. Blir helt annat sedan när båda ska börja jobba, då krävs verkligen planering för att allt ska fungera.
Har varit extra kul att så många vänner fått barn i år, har ju framförallt kunnat umgås mycket med Frida och Ingrid, vilket har varit toppen, vi har hjälpt varandra att passa barnen om någon har nåt ärende, fikat, promenerat, fikat lite till, babysimmat m.m
 
jaja , hej då föräldraledighet, hej jobbet!
 
1 år sedan, städade av skrivbordet
Väntade på att prinsessan skulle komma
1 år senare så är hon här!
 
/M

Årskrönika del 3

 September:Stella börjar resa sig mot soffan osv i början av september, hon börjar även vinka och prata lite smått.
Helmer var galen pga löptikar. Stella fick testa att gunga för första gången. Annars var det mest häng med Frida och Ingrid, även Madde och Mathilde var hemma så hängde med dem också. Mange fyllde 30 så på hans födelsedag åkte vi dit ett stort gäng och överraskade honom. Frida bjöd hem oss på fondue på hennes födelsedag. Slutade amma denna månad.
 
 
Oktober:
I början av oktober bjöd ynglingen i gänget in på 23 års middag, väldigt trevlig tillställning. Hann även med en kväll på lappa med Malin, annso, Sandra och Melina, första gången jag blev lite berusad efter jag fått Stella, jätte kul kväll iaf!
I mitten av oktober åkte vi till Sthlm för att gå på Olivers dop. Vi bodde på hotell med fam Söderberg-Andersson. Allt gick bra trots min oro :) 
Stella lär sig klappa händer och säger titta och titta där. Typ sista dagen i november blev vi bjuden på brakmiddag  på pålan av Sara och mikke. Madde och mathilde var hemma en sväng också! Stella och Ingrid blev räkor!









Dan före dan

Idag blev det promenad mot kompa för att möta upp Maria och Oliver, hämtade upp Sara på vägen. Sen gick vi på bagis och käkade lunch och pratade massa, Stella blev trött så då gick jag hemöver, fick sällskap av ante och Emil en sväng. Och nu på kvällen kom Sara, Maria,Frida och Malin så vi spelade lite spel och hängde ! Mys! 



Stella i badet idag och på affären igår. 
/m

Nu har jag äntligen filmat när Stella går

s

Årskrönika del 2

Juli: hur bra väder som helst hela juli, så blev en del häng uppe i mörtis, var ju 27 grader i vattnet!!  I början av månaden börjar Stella att åla och sitta. Dop för mathilde på skönvik. Besök från hemvändare. 
Evelina och PM gifte sig i hettan självklart var jag på plats, blev även stråket, men jag körde. Ammade fortfarande.





 
 
Augusti: vi blev med pool i början av månaden, så det blev massa poolhäng hos oss, luncher, middagar och massa mys! Lars hade semester så vi gjorde några roadtrips med Sara och Mikke, en till Åre och en när vi bla åkte till den omtalade Getgrottan. Vi bestämde oss för att köpa en ny soffa också lite hastigt som det ofta blir när jag får för mig något. Sedan var det även dop för lilla Ingrid, jag agerade lite fotograf i kyrkan.
I slutet av månaden började vi på babysim i gruppen räkan.
 
 





 

Stan

I fredags på dagen åkte jag till stan en sväng med Sara och mikke. Köpte bla Apple tv, mobilfodral, byxor, klänning och kläder till Stella. Sen blev det en fika såklart! 
Skulle behöva köpa lite mer kläder, ska ju börja jobba nu så vill ha lite nytt!

/m

Stella

De sista dagarna har Stella börjat gå mer och mer. Nu ställer hon sig upp själv utan stöd och pinnar iväg. Så kul, men gissar att det kommer att bli mer spring för oss ;) 
Vi har iaf fått upp grind på nedervåningen nu också, så vi slipper ställa för något och vars rädd att hon ska smita förbi . 

I förrgår hade vi besök av Maria med barn och Frida och Ingrid. Stella tycker verkligen att det är spännande med Elli. 




Lördag

Idag har det inte blivit mycket vettigt gjort, 3 promenader, bagis, kollat på skidor, hälsat på Sara och mikke sedan på kvällen kom Sara och mikke hit så lagade vi middag såg på tv och spelade kort. Imorgon ska vi nog slänga ut granen!



Däääns

Igår kväll blev det dans och innan en trevlig förfest hos annso och Jonas. Var riktigt kul både på förfesten och på nornan, hur mycket folk som helst i farten ju. Fick sovmorgon idag, eller JS Stella väckte mig först, men sen fick jag sova vidare! 


Morsor på kanelen. 
/m

Årskrönika del 1

Januari: i januari väntade jag hela månaden kändes det som. Jobbade sista dagen den 7 januari . Fick vänta tills den 30 jan innan våran prinsessa kom, det var årets bästa händelse och den mest smärtsamma :). Vi firade även Lars 30 års dag, dock bara med fika här hemma.
 
Februari

Spenderade stor del framför tvn och OS.Ammade, hade ont och började ta mig ut på promenader.
Sov även första nätterna själv med Stella då Lars blev firad för sin 30 års dag.
 
 
 
 Mars: En helg i år med tjejerna hinner vi med, Stella får också följa med såklart. Vi firar Annso som fyller 30 år.
 
April
Påsk och jag fyller 30. Bjöd hem ett gäng på middag. Stella vänder sig från rygg till mage första gången.
 
 
 
 
 
 
Maj

I början av maj föds 2 av Stellas bästisar, Mathilde kom först och 5 dagar senare kom Ingrid. Ute började det bli sommar!
 
Juni

var en händelserik månad, midsommarafton 2 bröllop, och en ny kompis till Stella kommer till världen.
 







 

RSS 2.0