Framme!

Äntligen internet! Vill bara skriva att allt är bra! Solen värmde gott på em när jag kom fram. Christine visade mig lägenheten sen gick vi och la oss vid poolen en sväng. Så härligt med värme och sol! Lägenheten är kanon och har härlig havsutsikt! Idag blev det en god pizza till middag och innan det en drink framför solnedgången. Lite minus var flygresan, vi blev 2 timmar sen. Orsaken var för mycket packning?!? Vi fick mellanlanda i Portugal. Men det gick bra och vi kom fram till slut. Jag köpte en lott på flyget och vann en minihögtalare! Nu blir det ett glas vin på balkongen.. bara för att.


Christin pekar på vårt rum
Poolen

Utsikten där vi drack drinken innan middagen

Vinstlotten

/s

8 månader

Ja idag blev Stellis 8 månader. Det firade vi med att pappa badade idag på babysimmet också köpte vi en skottkärra. Perfekt tyckte stella. Vi har även hälsat på Frida 2 ggr och fått oss lite fika. 





På Arlanda

Hola!
Just nu sitter jag på Arlanda och skall få i mig lite frukost. Flyget går kl 07.30 mot Teneriffa. Första gången som jag flyger så långt själv, tur man är en hårding :) Christine skall möta mig när jag kommer fram, så bra.


Jag flög ner till Arlanda igår kväll och har bott på rest and fly. Ett rum med en säng typ. Jag köpte fruktansvärt dyr frukt och kollade på paradise hotel, tills internet dog. 



/s


Nya bordet




Stella dansar


Vardagsrumsbord

Vi har ju köpt en ny soffa till vardagsrummet och nu även ett nytt bord. Så vi ska hämta det i staden på torsdag tänkte jag. 

url.jpg


Lära gå vagnen

Idag var lära gå vagnen Stellas bästa vän. Först hoppa hon i den och ställde sig tusen gånger för att sedan börja göra som man ska, gå med den. Jag måste dock lägga i en vattendunk el nåt för den kan åka lite väl snabbt annars. 





Snabblagat

Förra helgen var jag och mikke och handlade på Ica i hammarn. Vi ville hitta någon snabblagad middag, vilket vi gjorde. I köttdisken fanns det en porchetta med vitlök och örter som bara vara att steka på och köra i ugnen. Den blev saftig och god. Till det så köpte vi frystrisotto med sparris och ärtor som man värmer på i stekpannan. Enkelt och gott! Tips om tid och inspiration saknas. 




Jag tror att Porchettan var Ica selection.



/s

Upp och ner

Ja det är verkligen fullfart här hemma nu när Stella är vaken. Hon reser sig mot allt och försöker ta alla saker som hon ser. Så det gäller att hänga med. För er nyfikna och för mig själv tänkte jag skriva på ett ungefär hur en dag med Stella är nu. För er som inte bryr er behöver ni inte läsa här nere :)
 
09.30 -vaknar
09.45- Gröt
11.00- Promenad som Stella somnar på
13.00- Vaknar
13.00- Lunch
15.00- Mellanmål
16.00- Promenad som stella somnar på (oftast)
18.00- Middag
19.30- Lite välling
20.30- lite mer välling och läggdags
 
sen är hon ju inte som en klocka men ungefär så ser en vanlig dag ut. Hon är duktig att äta. Vaknar fortfarande någon gång på natten och då brukar hon få komma upp till sängen och få äta lite från mig.
 
Ganska skönt att hon sover lite på dagarna nu, när hon var yngre var det dåligt med sömn på dagen.
 
Här här Stella in action:
 

Kläder

Eftersom jag klagar på att jag har så lite pengar, så beställde jag kläder till stella. 



Money money money

Ja, nu börjar jag verkligen känna mig fattig. Jag är van att inte behöva tänka så mycket på pengar, men måste börja nu :) hade ju turen att jag fyllde år och fick tillbaka på skatten i början av föräldraledigheten , så då fick jag lite extra pengar. Men har ju även fått några oförutsedda utgifter, tandläkare och mobil som gick sönder. Lär väl tömma sparkontot innan jag börjar jobba, har ju 2 Stockholms resor inplanerad också. Jaja det löser sig alltid. 

När jag får pengar ska jag köpa sån här till stella och kanske den största boxen också. 
Vilken flitig bloggar jag varit idag, synd att vi inte får betalt för det ;)

/m

Babysim

Idag var det 5:e gången på babysim, de fick testa flyta med flytväst idag vilket stella gillade, sen var det några dyk och lite sånger som vanligt. 
Efteråt drog jag och Frida och checkade in boom, fanns mycket fint där. Synd att man är så fattig :)

Frida har varit här och hälsat på en sväng , eller ja hon spenderade tiden framför datorn, hon ville göra en namntavla till Ingrid, så nu har hon kommit en bit på vägen iaf. 





/m

Nytt


Tavlan har jag gjort själv i ps och lådorna köpte jag idag. Ska börja fixa till Stellas rum snart tänkte jag :)

Helgen= födelsedagsfirande

Ja har verkligen haft fullt upp med att fira alla som fyllt år. I fredags hade Frida bjudit in oss på fondue, i lördags överraskade vi Mange så vi var där hela kvällen och igår blev det fika hos Jonas . Även Kalle fyllde år i går men honom hann vi inte gratta. I fredags var det Lars som var hemma med stella och det hade gått bra och i lördags hade mamma henne, även då hade hon skött sig. Jag ska ju till Sthlm 2 nätter i november så bra med träning. 

Pappa hade köpt en tröja till stella i helgen, gulligt! 



Planering

Jag och Lars har nu bestämt att jag ska börja jobba efter årsskiftet. Sedan ska Lars vara hemma med Stella i 3 mån och sedan får hon börja på dagis. 
Jag kommer ju börja pendla till ösd i feb, känns väldigt trist att tappa så mycket tid här hemma. Men jag får ta vara på den föräldraledighet som jag har kvar.
 
 
 

Besök

idag hade jag turen att få lite besök från Övsjö och Kälarne. Det var Linda, Marie och barnen som tittade förbi, väldigt trevligt!

Annars har veckan rullat på, babysim i måndags och idag bestämde vi oss faktiskt för att gå nästa steg också, så om 3 månader kan brudarna titulera sig som grodor ( idag är de räkor).
Igår var Frida snäll och passade min vindling, som tur var hade det gått bra. Jag var på jobbet en sväng och pratade lite.
Jag och Frida blev även inbjuden på fika/playdate till Adam och Crippen, så vi hängde där några timmar i måndags. Helmer följde också med och han blev väldigt sugen på Crippen.. :)

Vädret har ju varit underbart hela veckan bara dimman försvunnit, så härligt att gå på promenader nu. Och det bästa är att Stellis börjar uppskatta promenader även fast hon inte ska sova. Hon gillar att sitta och titta.




2013 hos zalla


Stella reser sig


Vinka

Lilla stella har börjat vinka idag! 
Annars så har vi röstat, plockat lite, promenerat, hälsat på Frida o Tommy, haft besök av Agneta och mamma. 

Nu väntar lite sömn och imorgon ska stella dyka!




Dagens roligaste

Var iaf en bild som Madde skickade till mig. Hela hennes familj + farmor och farfar satt uppradad på en familjebild och vem mer satt ihoptryckt i soffan , jo jag :) haha. 

Fredag

Haft en bra fredag, hälsat på en sväng på jobbet , lunchat med Frida och Ingrid , hälsat på farmor och Christin , middag hos Sara och mikke och sedan film här hemma med Sara och mikke. 

Får se om det blir fotboll imorgon. Sen försöka fixa lite här hemma. Vi håller på att torka poolen på altanen just nu, vill ju inte att den ska mögla till nästa poolsäsong! 




Promenad

Idag tog jag med mig Stella och Helmer till Madde och Mathilde. Vi gick på en härlig skogspromenad och pratade massa, helt sjukt att vi är mammor nu båda två. Men kul att vi fortsätter med våra skogspromenader ändå :) 
När vi kom hem hängde jag med min andra mammakompis Frida. Vi fikade, pratade, lekte och tog en promenad. Så kul att man har någon att hänga med på dagarna! 
Lars jobbade över som vanligt så vi åkte  på hans jobb och åt middag med honom. 
Några bilder som jag fick av Frida på våra fina döttrar. 



Busar med morfar


Testar mössa som hon fått av Evelina 

Rymmarn

Ja vår lille rymmare, helmer har rymt 3 gånger på 2 veckor. Man kan ha han lös under uppsikt, men när man minst anar det hittar han ett spår som han följer, anledningen till att han är så här extrem just nu är att det är någon löptik som gör honom tokig :)
Igår rymde han från Ip när vi var på möte. Jag stängde dörren och vi satt och pratade, sedan upptäckte jag art helmer inte var i närheten. Går och kollar och ser då att en annan dörr är öppen. Får lite panik när han inte kommer när jag ropar och förstår att han gått en bit. Tar bilen och åker mot sandladan och när jag kommer mot orrvägen står han där och kommer direkt och hoppar i bilen. Vilken buse jag har! 

En bild som Frida tig på oss idag!

Sep. 10, 2014


Pipen

Har en liten vovve här hemma som går omkring och gnäller och piper hela dagarna. Anledning: löptikar
Så synd om honom, tycker han iaf :) 
Idag åkte jag Frida stella och Ingrid till skönvik och hälsade på Madde och Mathilde. Blev massa prat, fika, promenad och stella fick testa mathildes gunga. Det gillade hon minsann! 
Stella testade en ny grej idag, reste sig mot soffan och skulle sedan bege sig mot soffbordet, men hon klarade inte riktigt att vända med kroppen så hon for i golvet, så kan det gå :)




Babba och mamma

Ja jag ver inte om hon pratar medvetet eller om hon bara lyckas låta. Men det låter iaf som hon säger babba (pappa) och mamma. Babba har hon sagt några veckor och mamma säger hon bara ibland. Ska lägga ut en film sen! 

Idag har vi varit på babysim, nästa vecka är det dags för ett dyk! Efter det lunchade jag och Frida med tjejerna på Tages, hem hälsa på mamma och pappa och nu på kvällen hälsade vi på Stefan och benita. 
Idag sänkte vi spjälsängen till lägsta, lika bra innan det händer en olycka. Hon reser sig mot allt nu så man måste vara vaksam hela tiden! 





Bilstol

Någon som har något tips på Bilstol till stella? Dags att byta nu och vet inte vad vi ska köpa. Skulle iaf vilja ha ett som hon kan ha några år och kanske med Isofix. 


Blandade bilder från semestern

Vi for till Stockholm på en matresa. Lunch på bun meat bun. Jag älskar hamburgare! 


Hotellfrukost är awesome!



Shopping





Flippin Burger .. Så gott!!


Buffé på Grill



Promenad på stan



Roadtrip till getgrottan. Vi åkte igenom massa byar och kollade läget och stannade till och fikade på brödbiten.

Stella älskade getgrottan och vill åka dit varje år!



Getgrottan 




Vi stannade till i övsjö på vägen hem




Så fint


Jag och annso var in till stan och shoppade lite. Vi tog en fika på pause. 


Roadtrip till Åre. Vi bestämde oss för att åka och äta lunch på Werséns i Åre. När vi kom fram till Åre så var det stängt! Vi hade läst på hemsidan att det skulle vara öppet. Det blev en fika ist. 




/s

Kul med kommentarer!

Kul att det trillar in kommentarer, det gillar vi som bloggar här på masaa! 






Onsdag

Ja idag har jag typ inte gjort ett skit. Varit ute på promenader med helmer och stella. Lars jobbade till åtta, så jag hann inte göra så mycket idag. 
Stellis har varit lite gnällis till och från också, dock verkar förkylningen bättre! 
Imorgon ska jag försöka mig på en löprunda till!





Blandade bilder från semestern

Vi firade in semestern med rökta räkor!


Det var kanonväder! Sola och bada i mörtsjön. 



Förfest hos Malin och Olle innan stråket



Vi var på tivolit en kväll med Matti och Sandra. Blev även en omgång minigolf.




Kolbulle i mörtis


Poolparty på pilgrimsvägen och många grillkvällar







Kokat ersättning och stödmatat kattungarna


Tagit rätt på ett träd :)


Jobbat i kiosken på ip, oväder på ingång

Plockat hallon med mamma, vi blev less rätt snabbt och passade på att bada istället. 



/s



Förkylning

Stella har fått en förkylning, än så länge snorig , men ingen feber utan full fart!
Hoppas att det går över snabbt! 

Idag sprang jag min första runda på typ 1 år. Bestämde innan att jag skulle springa 2 km och det klarade jag faktiskt, men det tog tid och gjorde ont, men tjurade på! Så nu ska jag försöka fortsätta springa 2 km och förbättra tiden och så småningom om kanske det blir längre rundor. Helmer var hel nöjd när han fick springa av sig lite. 
Igår gjorde han en rymning till en löptik, när mamma var barnvakt. Men när jag kom hem och ropade så kom busen till mig :) 




Kattungar.. Igen

Ja puzzel har alltså fått kattungar igen, tredje och förhoppningsvis sista kullen. Denna gång födde hon dem ute i slänten men hon visade oss var, så vi kunde ta in dem. Efter det har hon burit ut dem någongång till men vi har tagit in dem. Det är 5 st kattungar, 3 vita och 2 svarta. De blir 6 veckor på fredag. Alla är duktig och går på lådan och de har börjat ätit kattmat. 













/s

Måndag

Idag var jag uppe med tuppen (kl 8), både helmer och stella sov när jag klev upp. Sen begav vi oss mot staden med Frida och Ingrid, babysim på schemat! 
Och kvällen tillbringade vi på Ica , med inventering. 



RSS 2.0