Bra värden!!

Tydligen håller jag inte alla så uppdaterade angående bullen i ugnen som ni trodde att jag skulle. Sandra sa idag att man vet ju inte ens vilken vecka jag är i. Så då ska jag ta och berätta det :) Är i vecka 32 (31+4). För er som inte har koll (vilket inte jag hade för några månader sedan) så betyder det 31 fulla veckor + 4 dagar. Var hos Barnmorskan idag, mitt blodvärde var bättre nu, utan att jag käkat järntabletter och alla andra värden var också bra. Har gått upp 8 kilo sedan i juli när jag var där på inskriving.
 
 
Här hemma har jag städat, bakat och pyntat ikväll, är inte klar så ska fortsätta i helgen.
Renoveringen går framåt, lister och socklar som ska upp sedan ska elektrikern göra klart sitt jobb och sedan ska vi ta och möblera rummen. Vi har köpt ny soffa, säng, tvmöbeloch fåtölj som vi ska fram med. Har redan tjuvstartat med soffan.
 
Näe nu ska jag lägga mig har precis varit ute på kvälls promenad med Helmer.




 
/M

Onsdag

Så var vinden tillbaka här uppe. All snö är borta. Så trist, imorgon ska jag nog börja adventpynta lite ska även baka något till fredagsfikAt, frågan är ju vad jag ska baka. Dags för besök hos bm också, jag hoppas att järnvärdet är bättre, vill inte äta nå jäkla järntabletter, jag hatar tabletter. 


Måndag

Har haft en härlig helg. På fredagen bjöd Annso på middag och på lördagen Sara och mikke. Förutom det har jag vilat, promenerat plockat lite. Idag fick vi sälja vår gamla tv-möbel, så härligt att bli av med den. Annars så växer jag och magen börjar bli stor. Fick göra en glykosbelastning förra veckan eftersom pappa har diabetes typ 2. Det var äckligt, men hade iaf bra värden . Bjuder väl på en magbild då!


Tapetsering

I helgen har vi fått hjälp med tapetsering i vardagsrummet nere och vårat nya sovrum. Lars har gjort underjobbet med slipning, spackling, förlimning. Är jätte nöjd så nu är det väl lister som ska upp samt möbler som ska bäras in. /m




Pojke eller Flicka

Tog och letade reda på några vanliga myter om det är en pojke eller flicka man ska få. Typ alla utom Frida och Lina tror att vi ska få en pojke. Så nu gjorde jag en liten undersökning här så får vi se om någon kanske ändrar sig :)
 
 
Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
(Ingen aning om min mage är låg eller hög det kan ju någon kanske hjälpa till att bedöma)

Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta. (har varit över 140 båda gångerna) Flicka

Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka. (nja inget av dom, jag gillar ju alltid sötsaker så det var ju inget nytt)

 Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke. (29 och 2013) Flicka
.

Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille. (Jaaaa kan man säga) Flicka

 Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
(benen har inte blivit svullna) Flicka

 Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka. (ligger faktiskt både på rygg och vänster och höger sida)

Viktökning
Om den största viktökningen lagt sig på höften rumpan och magen sägs det vara en flicka, om det däremot är mest på magen sägs det vara en pojke. (än så länge bara mage) pojke
 
Flicka 4
Pojke 1
 
Ja det blir spännande att se vad som tittar ut :)
 
/M

2013 11 11

Hola! 
Här kommer en liten uppdatering om helgen. I fredag var jag, mikke, Sandra och Matti ut och åt mat och sen gick vi på bio. Vi såg gravity, den var bra! 
På lördagen åkte jag, Marita och Malin till Birsta och Ikea. Jag shoppade lite småsaker till lägenheten och några julklappar. Vi fyllde Malins nybil med påsar :) 
I söndags var jag på zumba i sporthallen. Det var längesen sist så jag var lite orolig, men det gick ganska bra iaf. Efter zumban var jag och grattade pappa på farsdag, och på kvällen bjöd mamma på middag på laprima. Det har varit en bra helg, härligt att det har kommit lite snö också. Bara 43 dagar till jul!        




5 november

I fredags var det AW med jobbet. Vi lagade tacos tillsammans, spelade bowling och hann med en liten krogrunda innan hemfärd. En trevlig och bra anordnad kväll! 
På lördagen hade lina bjudit in oss till stan på halloween middag. Det serverades pumpasoppa till förrätt, till varmrätt åt vi fondue och till efterrätt blev det en kladdkaka med grädde. Till fondue var det oxfilé och rostad pumpa. Allt var mycket gott! 
På söndagen var jag och fikade och firade Milla som har fyllt 1 år. 
På kvällen var jag som många andra på kyrkogården och tände ljus.








November

Igår var det det dags för glöggpremiär. Mikke hade köpt hem glögg och gjort pepparkak- och ädelost- sticks. Perfekt när jag kom hem från träningen :) 






RSS 2.0